Overslaan en naar de inhoud gaan
Kersen
Van de teler!

Helaas de kersen zijn al op.. Welkom voor pruimen en ander heerlijk fruit!

Bedankt weer voor de gezellige kersentijd! 

Hartelijke groet, Familie Pek

 

Kersen uit eigen boomgaard!

'Onze kersen worden met veel passie en liefde geteeld!'

In de zomerperiode van ongeveer half juni tot half augustus zijn de kersen rijp, het is dan volop kersentijd! Een bijzondere periode waar je zeker van moet genieten, want de kersen zijn er altijd maar kort. Wij hebben ongeveer 10 kersenrassen die elkaar opvolgen. Hierdoor zijn er bij ons ,ongeveer 10 weken lang kersen verkrijgbaar in onze landwinkel. Elk kersenras heeft zijn eigen smaak en bijzonderheid. Proef, geniet en ontdek!

Tijdens de kersentijd wordt er volop geplukt in de kersenboomgaard. Alle kersen worden één voor één zorgvuldig met de hand geplukt, omdat kersen kwetsbaar zijn. Daarna worden ze handmatig uitgezocht ('wrakken') voordat ze in de winkel worden verkocht.

In de boomgaard wordt met veel passie, liefde en enthousiasme kersen geteeld! Kom daarom winkelen in de boomgaard! Kom proeven! Kom kijken!

 

 

Kersen eten

Leuk uitje voor jong en oud!

Bent u op zoek naar een leuk en gezellig uitje voor een (grote) groep?! Beleef samen de gezellige en drukke kersentijd van vroeger!

U kunt op ons terras 'De Kersenbogerd' genieten van een kopje koffie met iets lekkers en natuurlijk van onze heerlijke kersen. Op het terras zit u tussen de hoogstambomen, net als vroeger.

Op het terras is er een kersenpitspuugbaan. 'Wie van u kan het verste kersenpit spugen?

Ook de kinderen kunnen zich vermaken op het terras. Speciaal voor de kinderen is er een trampoline aanwezig. En.. als we geluk hebben, zijn er ook kleine konijntjes en kuikentjes! Houdt de website in de gaten, want bijna elke zaterdag kan je mee met het treintje door de boomgaard en mag je je eigen kersen plukken*.

* helaas is het dit jaar niet mogelijk om zelf je kersen te plukken  (zelfpluk).

https://landwinkelpek.nl/kersentijd/evenementen-en-activiteiten

Zelfpluk

Wil je je eigen kersen plukken? Dat kan! In de kersentijd organiseren wij meerdere zaterdagen waarbij het mogelijk is om zelf kersen te komen plukken. Een leuke bezigheid voor zowel jong als oud. In overleg is het eventueel ook mogelijk als groepsactiviteit. Er zijn kosten verbonden aan deze activiteit.

Dit jaar (2023) is het helaas niet mogelijk om zelf kersen te plukken i.v.m. dat er veel minder kersen hangen dan vorige jaren. Wij hopen volgend jaar weer zelfpluk dagen te kunnen organiseren.