Overslaan en naar de inhoud gaan
Kersen
Van de teler!

Het is kersentijd!

Vanaf a.s. vrijdag 10 juni zijn er volop kersen. De winkel is dan ook weer van maandag t/m zaterdag van 9-21.00 open. Welkom!

 

Kersen uit eigen boomgaard!

'Onze kersen worden met veel passie en liefde geteeld!'

In de zomerperiode van half juni tot half augustus zijn de kersen rijp, het is dan volop kersentijd! Een bijzondere periode waar je zeker van moet genieten, want de kersen zijn er altijd maar kort. Familie Pek heeft ongeveer 10 kersenrassen die elkaar opvolgen. Hierdoor zijn in Landwinkel Pek ongeveer 10 weken lang kersen verkrijgbaar. Elk kersenras heeft zijn eigen smaak en bijzonderheid.

Tijdens de kersentijd wordt er volop geplukt in de kersenboomgaard. Alle kersen worden één voor één zorgvuldig met de hand geplukt, omdat kersen kwetsbaar zijn. Daarna worden ze handmatig uitgezocht ('wrakken') voordat ze in de winkel worden verkocht.

In de boomgaard wordt met veel passie, liefde en enthousiasme kersen geteeld! Kom daarom winkelen in de boomgaard! Kom proeven! Kom kijken!

Vanaf vrijdag 10 juni 2022 is het weer volop kersentijd! Welkom! 

 

Kersen eten

Leuk uitje voor jong en oud!

Bent u op zoek naar een leuk en gezellig uitje voor een (grote) groep?! Beleef samen de gezellige en drukke kersentijd van vroeger!

U kunt op ons terras 'De Kersenbogerd' genieten van een kopje koffie met iets lekkers en natuurlijk van onze heerlijke kersen. Op het terras zit u tussen de hoogstambomen, net als vroeger.

Op het terras is er een kersenpitspuugbaan. 'Wie van u kan het verste kersenpit spugen?

Ook de kinderen kunnen zich vermaken op het terras. Speciaal voor de kinderen is er een trampoline aanwezig. En.. als we geluk hebben, zijn er ook kleine konijntjes en kuikentjes! Houdt de website in de gaten, want bijna elke zaterdag kan je mee met het treintje door de boomgaard en mag je je eigen kersen plukken.

https://landwinkelpek.nl/kersentijd/evenementen-en-activiteiten

Zelfpluk

Wil je je eigen kersen plukken? Dat kan! In de kersentijd organiseren wij meerdere zaterdagen waarbij het mogelijk is om zelf kersen te komen plukken. Een leuke bezigheid voor zowel jong als oud. In overleg is het eventueel ook mogelijk als groepsactiviteit. Er zijn kosten verbonden aan deze activiteit.

Agenda 2022

  • Zaterdag 11 juni: eerste zaterdag Kersenpluk!
  • Zaterdag 18 juni: Vaderdagmarktje + Zelfpluk
  • Zaterdag 25 juni: Zelfpluk en kersentreintje
  • Zaterdag 2 juli: Zelfpluk en kersentreintje
  • Zaterdag 9 juli: Zelfpluk en kersentreintje
  • Zaterdag 16 juli: Marktje met muziek + zelfpluk en kersentreintje
  • Zaterdag 23 juli: Laatste zelfplukdag
  • Zaterdag 30 juli:
  • Zaterdag 6 augustus:
  • Zaterdag 13 augustus: 

Hou facebook, instagram en de website in de gaten voor de activiteiten die worden georganiseerd.