Overslaan en naar de inhoud gaan
Familie Pek
dit zijn wij

Even voorstellen

Wij zijn familie Pek en telen met veel liefde en passie peren en kersen. Het is echt een familiebedrijf, waarin we allemaal op onze eigen manier in betrokken zijn. Hieronder kunt u lezen wie wij zijn. Wij hopen u graag een keer te ontmoeten.

 

Ik ben opa (Klaas) Pek. Ik woon bij het  bedrijf en ik ben nog steeds erg betrokken bij alles wat er gebeurd op het erf en in de boomgaard. Helaas is mijn vrouw (oma Pek) in mei 2022 overleden. Opa heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Het was toen een gemengd bedrijf met varkens, kippen en fruitteelt. Toen opa het bedrijf heeft overgenomen is hij verder gegaan met de fruitteelt; met name het telen van appels. Oma verkocht het fruit onder het afdakje en heeft daarnaast veel geholpen bij het plukken van het fruit. Opa werkte dan elders op een shovel voor Mourik. Helaas is opa slechter gaan zien en gaan horen, maar is nog graag onder de mensen. Dus mocht je hem zien, maak gerust een praatje. Maar dan is het ook handig dat je even zegt wie je bent ;).

Wij zijn Arie en Joniette Pek. Arie is zich verder gaan richten op de fruitteelt en met name op het telen van peren en in 2000 heeft hij ook de eerste kersen bomen geplant. Door zijn enthousiasme en passie is door de jaren heen de kersenboomgaard uitgebreid en is het gezellig druk tijdens de kersentijd. Arie werkt sinds een aantal jaren volledig thuis op het bedrijf. In 2005 heeft Joniette de plaats van oma overgenomen en is de landwinkel geopend. Joniette is het gezicht van de landwinkel, enthousiast en vol passie; je zult haar ook het meeste in de winkel ontmoeten. Ook houdt zij erg van bakken, In de zomermaanden kan je proeven van haar overheerlijke cake en koeken! In de uren die nog overblijven past zij met veel plezier op haar twee kleinzoons Tom en Siem en op haar kleindochter Suus.

Wij zijn Ivo, Bastine & Suus Pek. Ivo is het liefst in de boomgaard bezig, tussen de peren en de kersen. Daarnaast vindt hij het ook leuk om te bouwen en te verbouwen. Afgelopen jaren heeft hij heel wat verbouwd/gebouwd samen met Arie en Bastine. Doordeweeks werkt hij elders op een ander bedrijf als kraanmachinist.  Bastine vindt het leuk om zowel in de winkel als in de boomgaard te helpen. Daarnaast verzorgd zij met name de Bogerd kippen, de boerderij automaat en houdt zij sociaal media bij. Met name in de kersentijd staat zij ook meerdere dagen in de winkel of op het terras. Buiten de kersentijd om werkt zij met veel plezier in de wijk als wijkverpleegkundige. Afgelopen januari 2023 is onze kleine Suus geboren, een vrolijk en lief meisje! Ze is al heel wat uurtjes mee geweest in de boomgaard, en wie weet wordt zij wel een toekomstig kersenmeisje!

Suus.

Wij zijn Marcel en Judith. Marcel is graag in de werkplaats bezig en onderhoudt de trekkers en de machines. En daarnaast is werkt hij ook met veel plezier en passie in de boomgaard. Marcel werkt doordeweeks bij een ander bedrijf als monteur. Bezig zijn met trekkers en machines is Marcels werk, maar ook zeker zijn hobby! Er zijn al heel wat smalspoor trekkers opgeknapt! Judith is de vriendin van Marcel en is ook erg actief en betrokken binnen het bedrijf, zij helpt Marcel waar nodig en is ook actief tijdens de kersen- en perenpluk. In de kersentijd zal je haar zeker regelmatig in de landwinkel of op het terras ontmoeten. Judith werkt daarnaast ook met veel plezier op een school hier in de buurt als onderwijsassistente.

 

Familie Pek