Overslaan en naar de inhoud gaan
Familie Pek
dit zijn wij

Even voorstellen

Wij zijn familie Pek en telen met veel liefde en passie peren en kersen. Het is echt een familiebedrijf, waarin we allemaal op onze eigen manier in betrokken zijn. Hieronder kunt u lezen wie wij zijn. Wij hopen u graag een keer te ontmoeten.

 

Wij zijn Opa en oma Pek. Wij woonden allebei bij het bedrijf en waren erg betrokken bij alles wat er gebeurde. Helaas is oma in juni 2022 overleden. Opa heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Het was een gemengd bedrijf met varkens, kippen en fruitteelt; met name appels. Oma verkocht het fruit onder het afdakje en heeft veel geholpen bij het plukken van het fruit. Opa werkte dan elders op een shovel voor Mourik.

Wij zijn Arie en Joniette Pek. Arie is zich gaan richten op de fruitteelt en met name op het telen van peren en in 2000 heeft hij ook de eerste kersen bomen geplant. Door zijn enthousiasme en passie is door de jaren heen de kersenboomgaard uitgebreid en is het gezellig druk tijdens de kersentijd. Arie werkt sinds een aantal jaar volledig thuis op het bedrijf. In 2005 heeft Joniette de plaats van oma overgenomen en is de landwinkel geopend. Joniette is het gezicht van de landwinkel, je zult haar het meeste ontmoeten. Ook houdt zij erg van bakken, In de zomermaanden kan je proeven van haar overheerlijke cake en koeken! In de uren die nog overblijven past zij met veel plezier op haar twee kleinzoons.

Wij zijn Ivo en Bastine Pek. Ivo is het liefst in de boomgaard bezig, tussen de peren en de kersen. Daarnaast vindt hij het ook leuk om te bouwen en te verbouwen. Afgelopen jaren heeft hij heel wat verbouwd/gebouwd samen met Arie en Bastine. Doordeweeks werkt hij elders op een ander bedrijf als kraanmachinist.  Bastine vindt het leuk om zowel in de winkel als in de boomgaard te helpen. Daarnaast verzorgd zij met name de Bogerd kippen, de boerderij automaat en houdt zij sociaal media bij. Met name in de kersentijd staat zij ook meerdere dagen in de winkel. Doordeweeks werkt zij als wijkverpleegkundige in de wijk.

Wij zijn Marcel en Judith. Marcel is graag in de werkplaats bezig en onderhoudt de trekkers en de machines. En daarnaast is hij natuurlijk ook in de boomgaard te vinden. Marcel werkt doordeweeks bij een ander bedrijf als monteur. Bezig zijn met trekkers en machines is Marcels werk, maar ook zeker zijn hobby! Er zijn al heel wat smalspoor trekkers opgeknapt! Judith is de vriendin van Marcel en is ook actief binnen het bedrijf, zij helpt Marcel waar nodig en is ook actief tijdens de kersen- en perenpluk. In de kersentijd zal je haar zeker regelmatig in de landwinkel ontmoeten. Judith is op dit moment bezig met haar opleiding voor onderwijs assistente.

 

Familie Pek