Overslaan en naar de inhoud gaan
Fruit
van de teler!

'Genieten in de boomgaard!'

In de boomgaard van Landwinkel Pek wordt er veel fruit geteeld: appels, peren, pruimen en in het bijzonder ook kersen! Familie Pek zijn fruittelers die met veel passie, enthousiasme en liefde het fruit telen. Alles bij elkaar is het echt een familiebedrijf, waar met veel plezier wordt gewerkt!

KERSEN

Vanaf half juni tot en met half augustus zijn de kersen rijp. Familie Pek heeft ongeveer 10 verschillende rassen, vroege en late rassen. Deze kersenrassen volgen elkaar op, waardoor er ruim 10 weken lang kersen verkrijgbaar zijn in de Landwinkel. Alle kersen die verkocht worden, zijn kersen uit eigen boomgaard. Het telen van kersen is echt de specialiteit van familie Pek!

 

PEREN

Vanaf eind augustus, begin september begint de perenpluk. In de boomgaard worden voornamelijk de peren Conference en Beurré Alexander Lucas geteeld. Conference is een bekende handpeer in Nederland, die veel wordt gegeten. Lucas is een sappige en een wat onbekendere handpeer die voornamelijk in Duitsland wordt geconsumeerd. Daarnaast worden ook de peren Doyenné du Comice en Gieser Wildeman geteeld. Comice is een saprijke en lekkere handpeer die goed smaakt in allerlei gerechten, zoals in een salade. De Gieser Wildeman is de bekende stoofpeer, die lekker zoet is van smaak, zodat je geen suiker hoeft toe te voegen.

 

APPELS

De appels die worden geteeld worden allen verkocht in de Landwinkel. Half augustus is de vroege appelras Delcorf rijp, een frisse/zoete appel. Daarnaast worden ook Elstar, Santana, Jonagold en Goudrenet geteeld. Elstar is de meest populaire handappel in Nederland door zijn zoetzure smaak. De Santana is een heerlijke, knapperige appel en biedt mensen met een milde appelallergie de mogelijkheid om zonder klachten een lekkere en gezonde appel te eten. Jonagold is een zoetzure handappel. Een Goudreinette is een stevige friszure appel, een superlekkere appel voor in de appeltaart!

PRUIMEN

In de boomgaard staan her en der pruimenbomen verspreid. Rond juli zijn de pruimen rijp, deze kunt u dan ook vinden in de winkel.